Rooibos thee
Foto : Reindeer rooibos, de ster van de kerstperiode.
Wat is rooibos?
Rooibos of het blaadje van de Aspalathus Linearis plant, komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Niettegenstaande rooibos een specifieke rood-bruine kleur heeft, worden de “groene” blaadjes geplukt. Het is pas na het fermenteren en drogen dat de blaadjes hun typische kleur krijgen. Rooibos is eigenlijk een infusie waar geen theeblad (Camelia Sinensis) aan te pas komt en bevat, net zoals fruit- of kruideninfusies, geen cafeïne. Rooibos kan dus op elk moment van de dag of de nacht gedronken worden. Rooibos wordt trouwens als rustgevend beschouwd en kinderen kunnen er zeker ook van genieten.
Hoe smaakt rooibos ?
Wat rooibos typeert is de smaak. De pure rooibos smaakt natuurlijk zoet. Zo zoet zelf dat sommige klanten zich afvragen als hun kopje rooibos gezoet werd. Naast pure rooibos zijn er tal van gearomatiseerde varianten. Sommigen zeer fris zoals bv. Rooibos-lemon of eerder winters en gekruid zoals de Reindeer-rooibos.
Is rooibos gezond ?
Ja ! Rooibos werkt ontstekingsremmend en kent geen tegenindicaties. Je kan zelf icetea maken met rooibos. Een lekkere frisdrank dus zonder suiker of andere chemische middellen. Veel van onze klanten drinken thee (wit/groen/zwart) overdag en rooibos ,fruit- of kruideninfusies ‘s avonds.
Hoe zet je het best een rooibos infusie ?
- Water opwarmen tot het kookpunt.
- 12gr tot 15gr. rooibos voor 1 liter water
- 5 tot 10 minuutjes laten infuseren.
- Let wel, gezien rooibos heel fijn is, heb het je doorgaans een specifiek filter nodig (beschikbaar bij Tealicious) of theezakjes.
Genieten !
Aarzel niet indien u nog vragen zou hebben. Wij delen onze kennis met plezier.